Tietoa meistä

Tietoa meistä

Tietoa Työkaluja vesien suojeluun -sivustosta

Työkaluja vesien suojeluun on verkkotyökalupakki, joka tukee paikallistason vesiensuojelutoimia. Se auttaa kaupungeissa, kunnissa, yrityksissä, kansalaisjärjestöissä ja muissa organisaatiossa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita konkreettisessa työssä, strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Ylänavigointipalkissa työkalut on luokiteltu teemoittain. Vaihtoehtoisesti voit selata sisältöä vesiensuojeluteeman mukaan.  Kunkin sivun sisältö on jaoteltu seuraaviin osioihin:

i-kuvake tietoon tietystä vesiensuojeluteemasta tai siitä, mitä hyötyä kyseisestä työkalusta on vesiensuojelutoimien toteuttamisessa
maapallo-kuvakle toimenpidepankkiin, joka sisältää erilaisia esimerkkejä Itämeren alueella käytetyistä työkaluista tai vesiensuojeluteemoista
kirja-kuvake ohjeisiin ja suosituksiin, joita voidaan hyödyntää käytännön vesiensuojelutyössä
+-kuvake lisäsisältöön, kuten hyödyllisiin raportteihin ja linkkeihin sekä aiheeseen liittyviin lisätietoihin.

Tietoa Itämerihaasteesta

Työkaluja vesien suojeluun -sivustoa ylläpitää Itämerihaaste. Itämerihaaste on kansainvälinen organisaatioverkosto, joka on sitoutunut konkreettisiin toimiin paikallisvesien ja koko Itämeren tilan parantamiseksi. Lisätietoja Itämerihaasteesta on työkalupakissa ja Itämerihaasteen verkkosivustolla.

Toimenpidepankki on karttasovellus, johon on koottu verkoston jäsenten konkreettisia vesiensuojelutoimia. Toimenpidepankki oli Itämerihaasteen sivustolla vuodesta 2011, ja se sisälsi Itämerihaasteen verkostokumppaneiden toteuttamia toimia vuodesta 2007 alkaen, jolloin verkosto aloitti toimintansa. Toimenpidepankin aiempi versio muokattiin nykyiseen muotoonsa vuonna 2015, jolloin se myös siirrettiin nykyiseen paikkaansa Työkaluja vesiensuojeluun -sivustolle.

Tietoa CITYWATER-hankkeesta

Tämän sivuston perusti vuonna 2015 EU Life+ -ohjelman (LIFE11/ENV/FI/000909) rahoittama CITYWATER-hanke yhteistyössä Itämerihaasteen kanssa. CITYWATER-hankkeen tarkoitus oli edistää paikallisvesien ja siten koko Itämeren tilan parantamiseen tähtäävää vesiensuojelutyötä, ja ensimmäiset työkalut perustuvat hankkeessa saatuihin kokemuksiin.

CITYWATER-hankkeessa toteutettiin seuraavat työkalut: Viestintästrategia, Hulevesiratkaisujen toteuttaminen ja Kustannus-hyötyanalayysi. Lisäksi hankkeen tavoitteena oli edistää Itämerihaasteen tunnettuutta. Hankkeeseen liittyviä toimia voi hakea toimenpidepankista hakusanalla ”CITYWATER”.

Hanke toteutettiin Helsingin (pääkumppani), Turun ja Tallinnan kaupunkien sekä Tallinnan yliopiston välisenä yhteistyönä. Hanke oli käynnissä vuosina 2012–2015, ja sen budjetti oli 1,2 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittajina toimivat EU Life+ -ohjelma, Suomen ympäristöministeriö ja hankekumppanit.

Lisätietoja on CITYWATERin verkkosivustolla.

Lähde mukaan

Liity_mukaan_kupla_2Liity Itämerihaasteen verkostoon – sitoudu vesiensuojelutyöhön ja hyödynnä kansainvälistä asiantuntijaverkostoa. Lisää tietoa toimenpidepankissa tai Itämerihaasteen verkkosivuilla.

 

Jaa_teko_kuplaToimenpidepankkiin voi aina lähettää ideoita uusista toimista. Kuuluuko organisaatiosi jo Itämerihaasteen verkostoon? Onko teillä hyviä esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita haluaisitte jakaa? Kertokaa meille työstänne täyttämällä tämä lomake. Lisäämme toimenpiteenne kartalle.

 

Myös työkalupakkiin otetaan mielellään uusia työkaluja. Itämerihaaste on kiinnostunut vesiensuojelutyötä tukevista työkaluista. Tervetulleita ovat sekä paikallisen tason toimintaa tukevat että koko Itämeren alueella sovellettavat työkalut. Me Itämerihaasteessa odotamme innolla ideoitanne ja yhteistyötä kanssanne! Yhteystietomme ovat alla.