Tervetuloa löytämään tukea vesiensuojeluun!

Tervetuloa löytämään tietoa, esimerkkejä ja käytännön vinkkejä vesiensuojeluun!

Tools for water protection  eli Työkaluja vesien suojeluun on verkkotyökalupakki, joka tukee paikallistason vesiensuojelutoimia. Se auttaa kaupungeissa, kunnissa, yrityksissä, kansalaisjärjestöissä ja muissa organisaatiossa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita konkreettisessa työssä, strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Työkalupakki tarjoaa tietoa ja työkaluja vesiensuojeluun. Käytännön vinkkien, työkalujen ja tiedon lisäksi käytettävissä on toimenpidepankki, jossa voit tutustua paikallisten organisaatioiden toteuttamiin lähivesien ja Itämeren suojelutoimiin sekä jakaa oman organisaatiosi suorittamia toimenpiteitä.

Tämä sivusto sai alkunsa vuonna 2015 EU Life+ -ohjelman rahoittaman CITYWATER-projektin ja Itämerihaasteen yhteistyönä. Ensimmäiset työkalut perustuvat CITYWATER-hankkeen tuloksiin. Nyt sivustoa ylläpitää ja päivittää Itämerihaaste. Työkalupakissa on tilaa uusille työkaluille ja toimenpiteille, joten ota yhteyttä (ks. sivun alareuna) ja kerro meille ideasi!

Lue lisää sivulta Tietoa meistä!EU life

Itämerihaaste

Paikallinen toiminta on tärkeää. Liity verkostoon ja hyödynnä ideoita, esimerkkejä, hyviä käytäntöjä ja yhteistyömahdollisuuksia.

Lue lisää

Viestintästrategia

Tutustu vinkkeihin ja ohjeisiin, joiden avulla kerrot vesiensuojelun hyödyistä tehokkaasti ja saat viestisi perille.

Lue lisää

Kustannus-hyötyanalyysi

Tutustu tapoihin arvioida vesiensuojelun rahallisia hyötyjä sekä siihen, kuinka hyödyt voidaan suhteuttaa toteutuskustannuksiin.

Lue lisää

Hulevesiratkaisujen toteuttaminen

Suunnitteletteko luonnonmukaisen hulevesiratkaisun käyttöönottoa? Tutustu ratkaisuihin, vinkkeihin ja käytännön työhön liittyviin suosituksiin.

Lue lisää
 

Esimerkkejä vesiensuojelutoimista Toimenpidepankissa

Hae inspiraatiota ja ideoita Itämerihaasteen verkoston toteuttamista vesiensuojelutoimista.
Selaa Toimenpidepankkia!

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue


Valokuvakilpailu: Itämeri, Meidän meri

Toteuttaja: Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry, TSLK   ●   Vuosi: 2008   ●   Osoite: Humalistonkatu 9-11, Turku, Suomi

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry. (TSLK) toteutti yhdessä Turun Sanomien kanssa "Itämeri, meidän meri" -valokuvakilpailun 18.3.–30.9.2008. Yhteistyökumppaneina olivat Varsinais-Suomen Luonnonsuojelupiiri ry. ja Rajala Pro Shop. Kilpailulle avattiin omat verkkosivut ja kilpailu toimi kokonaisuudessaan verkossa, missä yleisöllä oli mahdollisuus arvostella kilpailukuvia. Arvioita saatiinkin yli 77 000 kappaletta. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistui 440 kuvaajaa 2608 kuvalla.© Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry / Jukka Haltimo

Kuvaus

Kilpailun tulokset julkistettiin 11.11.2008 Rajalan luontokuvaillassa, johon osallistui liki 1 000 Itämeren ystävää. Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvat olivat esillä Lääkäriaseman Pulssin ikkunagalleriassa Turussa joulukuussa 2008. Kilpailun parhaimmista kuvista toteutettu 20 kuvan Itämeri, meidän meri -valokuvanäyttely kiersi myös useissa kohteissa 2009–2010. Kuvista tehtiin Itämeri, meidän meri -kalenteri Turun Sanomien toimesta, ja myynnistä kertynyt tuotto lahjoitettiin Saaristomeren Suojelurahastolle.

Hyödyt

Itämeri-tietoisuuden lisääminen.

Taustatiedot

1. palkinto Teemu Köppä " Valon pilkahdus"
2. palkinto Erkki Jylhä "Eteläisillä kalamajoilla"
3. palkinto Jukka Haltimo "Lapintiira"

© Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat ry / Köppä, Jylhä, Haltimo

Lisätietoja

Nimi: Jaakko Ruola   ●  Sähköpostiosoite: jaakko.ruola (a) kolumbus.fi   ●  Kotisivu: http://www.tslk.fi/