Toimenpidepankki

Toimenpidepankki

Kaipaatko inspiraatiota tai esimerkkejä vesiensuojelusta? Mahdollisia toimenpiteitä on paljon. Toimenpidepankista organisaatiosi saa konkreettisia ideoita ja esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita Itämerihaasteen verkostoon kuuluvat organisaatiot ovat toteuttaneet. Niitä voi selata teeman, toimijatyypin, maan, vuoden tai hakusanan perusteella.

Liity Itämerihaasteen verkostoon – sitoudu vesiensuojelutyöhön ja hyödynnä kansainvälistä asiantuntijaverkostoa. Ohjeet löytyvät täältä.
Toimenpidepankkiin voi aina lähettää ideoita uusista toimista. Kuuluuko organisaatiosi jo Itämerihaasteen verkostoon? Onko teillä hyviä esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita haluaisitte jakaa? Kertokaa meille työstänne täyttämällä tämä lomake. Lisäämme toimenpiteenne kartalle.

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue

Selaa toimenpiteitä

Vesiensuojeluteema

Työkaluteema

Maa

Toimijaryhmä

Avainsana
Vuosi

Vapaa sanahaku

Työpaja ympäristöaineiden opettajille

Toteuttaja: Green planet NGO, Kaliningradin ympäristö- ja matkailukeskus   ●   Vuosi: 2016   ●   Osoite: Kaliningradskaja oblast, Venäjä

Ympäristoaineiden opettajille tarkoitetut työpajat tarjoavat uusia metodeja opetukseen. © Green Planet NGO

Kuvaus

Green Planet NGO järjestää vuosittain Kaliningradin ympäristö- ja matkailukeskuksen kanssa seminaareja ja työpajoja ympäristöaineiden opettajille. Tilaisuuksien tarkoitus on opiskella ja tutustua erilaisia metodeja ja lähestymistapoja ekosysteemien opiskeluun: maalla (metsät ja niityt) ja vesistöissä (meri ja järvet). Tänä vuonna työpaja keskittyi erityisesti rannikon geologisiin piirteisiin (hiekka, kivet, rannikon rakenne), Itämeren biodiversiteettiin (levät, selkärangattomat, kalat) sekä makean veden bioindikaattoreihin.

© Green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyödyt

Seminaarit ja työpajat tarjoavat ympäristöaineiden opettajille mahdollisuuden opiskella ekosysteemien tutkimukseen liittyviä kenttätyömetodeja, sekä saada käytännöllistä tietoa geologiasta ja Itämeren rannikkoalueiden biodiversiteetistä. Nämä käytännöt ovat hyödyllisiä opettajien tulevien kurssien suunnittelussa.

© Green Planet NGO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taustatiedot

Kaliningradin ympäristö- ja matkailukeskuksella on pitkät perinteet ympäristökasvatuksen ja erityisesti nuorille suunnitellun matkailun osalta Kaliningradissa, ja se toimii monien ohjelmien ja projektien koordinaattorina. Green planet NGO on ympäristöliike, joka on perustettu osaksi keskusta. Sen tarkoitus on tarjota aktiivisille nuorille työkokemusta ja asiantuntemusta ympäristökasvatuksen ja ympäristöprojektien parissa.

Lisätietoja

Nimi: Dmitry Filippenko   ●  Sähköpostiosoite: dmiphi ( at ) gmail.com   ●  Kotisivu: http://www.ecocentr39.ru/