Toimenpidepankki

Toimenpidepankki

Kaipaatko inspiraatiota tai esimerkkejä vesiensuojelusta? Mahdollisia toimenpiteitä on paljon. Toimenpidepankista organisaatiosi saa konkreettisia ideoita ja esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita Itämerihaasteen verkostoon kuuluvat organisaatiot ovat toteuttaneet. Niitä voi selata teeman, toimijatyypin, maan, vuoden tai hakusanan perusteella.

Liity Itämerihaasteen verkostoon – sitoudu vesiensuojelutyöhön ja hyödynnä kansainvälistä asiantuntijaverkostoa. Ohjeet löytyvät täältä.
Toimenpidepankkiin voi aina lähettää ideoita uusista toimista. Kuuluuko organisaatiosi jo Itämerihaasteen verkostoon? Onko teillä hyviä esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita haluaisitte jakaa? Kertokaa meille työstänne täyttämällä tämä lomake. Lisäämme toimenpiteenne kartalle.

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue

Selaa toimenpiteitä

Vesiensuojeluteema

Työkaluteema

Maa

Toimijaryhmä

Avainsana
Vuosi

Vapaa sanahaku

Vesiensuojelutempaus kaupunkifestarin yhteydessä

Toteuttaja: Turun luonnonsuojeluyhdistys ry   ●   Vuosi: 2014   ●   Osoite: Turku, Suomi

Turun luonnonsuojeluyhdistys järjesti vuosina 2013 ja 2014 vesiensuojeluun liittyvän tietoisuustempauksen kaupunkifestareilla.

Kuvaus

Tempaus järjestetttiin Suomen vanhimman kaupunkifestarin Down By The Laiturin (DBTL) yhteydessä Turussa. Tempauksen yhteydessä melottiin alas Aurajokea festariyleisön ohi ja kerättiin yleisön sinne heittämiä roskia. Samaan aikaan rannalla, yleisön joukossa, keskusteltiin vesiensuojelusta ja roskaamisen haitallisuudesta.

Hyödyt

Tempaus lisäsi tietoisuutta roskien haitallisuudesta merissä ja joissa, vähensi jokeen päätyvän roskan määrää hieman ja toi yhdistykselle medianäkyvyyttä.

Taustatiedot

Tempaus perustuu ympäristönsuojelulain 8. luvussa kuvattuun roskaamiskieltoon. Festarijärjestäjä vastaa festarialueen siisteydestä, mutta koska tapahtuma kerää runsaasti yleisöä koko keskustaan, roskaantuvat myös muut alueet helposti. Yhdistys herättelee siis kaikkien festareista nauttivien omaatuntoa tarttua roskaamisongelmaan, jonka ratkaisemiseen pelkkä festarialueen siivous ei riitä.

Lisätietoja

Nimi: Jussi Lampinen   ●  Sähköpostiosoite: jilamp(at)utu.fi   ●  Kotisivu: http://www.sll.fi/varsinais-suomi/paikallisyhdistykset/turku