Tervetuloa löytämään tukea vesiensuojeluun!

Tervetuloa löytämään tietoa, esimerkkejä ja käytännön vinkkejä vesiensuojeluun!

Tools for water protection  eli Työkaluja vesien suojeluun on verkkotyökalupakki, joka tukee paikallistason vesiensuojelutoimia. Se auttaa kaupungeissa, kunnissa, yrityksissä, kansalaisjärjestöissä ja muissa organisaatiossa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita konkreettisessa työssä, strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Työkalupakki tarjoaa tietoa ja työkaluja vesiensuojeluun. Käytännön vinkkien, työkalujen ja tiedon lisäksi käytettävissä on toimenpidepankki, jossa voit tutustua paikallisten organisaatioiden toteuttamiin lähivesien ja Itämeren suojelutoimiin sekä jakaa oman organisaatiosi suorittamia toimenpiteitä.

Tämä sivusto sai alkunsa vuonna 2015 EU Life+ -ohjelman rahoittaman CITYWATER-projektin ja Itämerihaasteen yhteistyönä. Ensimmäiset työkalut perustuvat CITYWATER-hankkeen tuloksiin. Nyt sivustoa ylläpitää ja päivittää Itämerihaaste. Työkalupakissa on tilaa uusille työkaluille ja toimenpiteille, joten ota yhteyttä (ks. sivun alareuna) ja kerro meille ideasi!

Lue lisää sivulta Tietoa meistä!EU life

Itämerihaaste

Paikallinen toiminta on tärkeää. Liity verkostoon ja hyödynnä ideoita, esimerkkejä, hyviä käytäntöjä ja yhteistyömahdollisuuksia.

Lue lisää

Viestintästrategia

Tutustu vinkkeihin ja ohjeisiin, joiden avulla kerrot vesiensuojelun hyödyistä tehokkaasti ja saat viestisi perille.

Lue lisää

Kustannus-hyötyanalyysi

Tutustu tapoihin arvioida vesiensuojelun rahallisia hyötyjä sekä siihen, kuinka hyödyt voidaan suhteuttaa toteutuskustannuksiin.

Lue lisää

Hulevesiratkaisujen toteuttaminen

Suunnitteletteko luonnonmukaisen hulevesiratkaisun käyttöönottoa? Tutustu ratkaisuihin, vinkkeihin ja käytännön työhön liittyviin suosituksiin.

Lue lisää
 

Esimerkkejä vesiensuojelutoimista Toimenpidepankissa

Hae inspiraatiota ja ideoita Itämerihaasteen verkoston toteuttamista vesiensuojelutoimista.
Selaa Toimenpidepankkia!

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue


Lasten ja nuorten kesäleiri "Itämeren tutkijat"

Toteuttaja: Green planet NGO, Kaliningradin ympäristö- ja matkailukeskus   ●   Vuosi: 2016   ●   Osoite: Primorye, Kaliningradskaja oblast, Venäjä

"Itämeren tutkijat" kesäleiri lapsille ja nuorille Kaliningradissa, Venäjällä. © Green Planet Dmitry Filippenko

Kuvaus

Kesä- ja heinäkuussa 2016 Green planet NGO järjesti luonnosta ja ympäristönsuojelusta kiinnostuneille lapsille ja nuorille kesäleirin "Itämeren tutkijat" ("Baltic Investigators"). Leiri järjestettiin Kaliningradin alueella, Primoryen kylässä, joka on Itämeren rannalla. Kurssiryhmiä oli yhteensä neljä, joista kunkin kurssi kesti viikon ajan.    

Hyödyt

Ympäristöleirin ohjelma sisälsi sekä luontoon ja ympäristönsuojeluun liittyvää opetusta että rantojen siivoamista roskasta, jotta osallistujille tarjottaisiin sekä teoriaosaamista että konkreettista tekemistä. Leirin aikana tutkittiin ympäristöä ja sen erilaisia ekosysteemejä (Itämeri, joet ja lammet, metsä, niityt) ja keskusteltiin tavoista suojella luontoa ja kehittää rannikkoalueita kestävästi. Lisäksi jokainen leiriryhmä osallistui konkreettiseen luonnonsuojelutyöhön siivoamalla roskia rannoilta.

© Green Planet Dmitry Filippenko   © Green Planet Dmitry Filippenko

Taustatiedot

Kaliningradin ympäristö- ja matkailukeskuksella on pitkät perinteet ympäristökasvatuksen ja erityisesti nuorille suunnitellun matkailun osalta Kaliningradissa, ja se toimii monien ohjelmien ja projektien koordinaattorina. Green planet NGO on ympäristöliike, joka on perustettu osaksi keskusta. Sen tarkoitus on tarjota aktiivisille nuorille työkokemusta ja asiantuntemusta ympäristökasvatuksen ja ympäristöprojektien parissa.

© Green Planet Dmitry Filippenko

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja

Nimi: Dmitry Filippenko   ●  Sähköpostiosoite: dmiphi ( at ) gmail.com   ●  Kotisivu: http://www.ecocentr39.ru/