Tervetuloa löytämään tukea vesiensuojeluun!

Tervetuloa löytämään tietoa, esimerkkejä ja käytännön vinkkejä vesiensuojeluun!

Tools for water protection  eli Työkaluja vesien suojeluun on verkkotyökalupakki, joka tukee paikallistason vesiensuojelutoimia. Se auttaa kaupungeissa, kunnissa, yrityksissä, kansalaisjärjestöissä ja muissa organisaatiossa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita konkreettisessa työssä, strategisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Työkalupakki tarjoaa tietoa ja työkaluja vesiensuojeluun. Käytännön vinkkien, työkalujen ja tiedon lisäksi käytettävissä on toimenpidepankki, jossa voit tutustua paikallisten organisaatioiden toteuttamiin lähivesien ja Itämeren suojelutoimiin sekä jakaa oman organisaatiosi suorittamia toimenpiteitä.

Tämä sivusto sai alkunsa vuonna 2015 EU Life+ -ohjelman rahoittaman CITYWATER-projektin ja Itämerihaasteen yhteistyönä. Ensimmäiset työkalut perustuvat CITYWATER-hankkeen tuloksiin. Nyt sivustoa ylläpitää ja päivittää Itämerihaaste. Työkalupakissa on tilaa uusille työkaluille ja toimenpiteille, joten ota yhteyttä (ks. sivun alareuna) ja kerro meille ideasi!

Lue lisää sivulta Tietoa meistä!EU life

Itämerihaaste

Paikallinen toiminta on tärkeää. Liity verkostoon ja hyödynnä ideoita, esimerkkejä, hyviä käytäntöjä ja yhteistyömahdollisuuksia.

Lue lisää

Viestintästrategia

Tutustu vinkkeihin ja ohjeisiin, joiden avulla kerrot vesiensuojelun hyödyistä tehokkaasti ja saat viestisi perille.

Lue lisää

Kustannus-hyötyanalyysi

Tutustu tapoihin arvioida vesiensuojelun rahallisia hyötyjä sekä siihen, kuinka hyödyt voidaan suhteuttaa toteutuskustannuksiin.

Lue lisää

Hulevesiratkaisujen toteuttaminen

Suunnitteletteko luonnonmukaisen hulevesiratkaisun käyttöönottoa? Tutustu ratkaisuihin, vinkkeihin ja käytännön työhön liittyviin suosituksiin.

Lue lisää
 

Esimerkkejä vesiensuojelutoimista Toimenpidepankissa

Hae inspiraatiota ja ideoita Itämerihaasteen verkoston toteuttamista vesiensuojelutoimista.
Selaa Toimenpidepankkia!

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue


Septipumppu kaupungin pienvenesatamaan

Toteuttaja: Rotariklubit Finlandia Hall, Munkkiniemi ja Kallio   ●   Vuosi: 2011   ●   Osoite: Merihaka, Helsinki, Suomi

Rotaryklubit kokosivat yhdessä varat septi- ja pilssiveden tyhjennysasemaan.© Rotaryklubi Finlandia Hall, Kallio ja Munkkiniemi

Kuvaus

Laite asennettiin toukokussa 2011 keskelle kaupunkia Merihaan Veneseuran kotisataman yhteyteen. Merihaan Veneseura sekä Marinetek Finland Oy olivat hankkeessa yhteistyössä rotareiden kanssa. Rotarit kustantavat laitteen. Helsingin kaupunki hoiti yhteyden kunnalliseen viemäriverkostoon ja rakensi ponttoonilaiturin. Laitteen toimitti Maritek Finland Oy ja Merihaan Veneseura otti vastuulleen laitteen hoidon ja valvonnan.

Hyödyt

Laite on yleisessä käytössä. Suurimmat hyötyjät ovat Merihaan Veneseuran lisäksi Hakaniemen Venekerho sekä muut veneilijät Eläintarhanlahdella, Kaisaniemenlahdella ja Siltasaarensalmessa. Veneilijät voivat tyhjentää jätevetensä venesatamassa sen sijaan, että tyhjentäisivät jätevedet mereen. Suojaisat lahdet ja salmet säästyvät näin jätevesien mukana tulevilta ravinteilta.

Taustatiedot

Lisätietoja

Nimi: Hannele Kauranne   ●  Sähköpostiosoite: hannele.kauranne (a) gmail.com   ●  Kotisivu: http://finlandiahall.rotary.fi/