Toimenpidepankki

Toimenpidepankki

Kaipaatko inspiraatiota tai esimerkkejä vesiensuojelusta? Mahdollisia toimenpiteitä on paljon. Toimenpidepankista organisaatiosi saa konkreettisia ideoita ja esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita Itämerihaasteen verkostoon kuuluvat organisaatiot ovat toteuttaneet. Niitä voi selata teeman, toimijatyypin, maan, vuoden tai hakusanan perusteella.

Liity Itämerihaasteen verkostoon – sitoudu vesiensuojelutyöhön ja hyödynnä kansainvälistä asiantuntijaverkostoa. Ohjeet löytyvät täältä.
Toimenpidepankkiin voi aina lähettää ideoita uusista toimista. Kuuluuko organisaatiosi jo Itämerihaasteen verkostoon? Onko teillä hyviä esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita haluaisitte jakaa? Kertokaa meille työstänne täyttämällä tämä lomake. Lisäämme toimenpiteenne kartalle.

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue

Selaa toimenpiteitä

Vesiensuojeluteema

Työkaluteema

Maa

Toimijaryhmä

Avainsana
Vuosi

Vapaa sanahaku

Vapaaehtoinen öljyntorjuntajoukko

Toteuttaja: SEA LIFE Helsinki Oy   ●   Vuosi: 2016   ●   Osoite: Tivolitie 10 Helsinki, Suomi

Organisaation oma vapaaehtoinen "nopean toiminnan öljyntorjuntajoukko", joka toimii WWF:n alaisuudessa. © SEA LIFE

Kuvaus

SEA LIFEn oma vapaaehtoinen "nopean toiminnan öljyntorjuntajoukko" koostuu yrityksen henkilökunnasta. Vuodesta 2016 alkaen mukaan on liittynyt myös SEA LIFEn vuosikorttiasiakkaita, ja koulutusta on tarkoitus jatkaa aktiivisesti. Tällä hetkellä joukoissa on noin 30 öljyntorjunnan peruskoulutettua henkilöä. Lisäksi osalla on ryhmänjohtaja- ja öljyyntyneiden eläinten käsittelykoulutus.

Koulutuksen lisäksi SEA LIFE on investoinut omiin öljyntorjunnan perusvarusteisiin, jotta tarpeen vaatiessa voidaan toimia nopeasti ja aloittaa öljyntorjuntatyö mahdollisimman lyhyellä viiveellä. Onnettomuustilanteessa ryhmä toimii ensisijaisesti WWF:n ohjeistamana.

Hyödyt

Öljyntorjuntaharjoitukset ylläpitävät osaamista, jota tarvitaan tosipaikan tullen. Harjoittelu on myös yhteistä hyvän mielen tekemistä, ja tukee yrityksen positiivista imagoa.

Taustatiedot

Lisätietoja

Nimi: Markus Dernjatin   ●  Sähköpostiosoite: markus.dernjatin ( at ) sealife.fi   ●  Kotisivu: https://www.visitsealife.com/helsinki/