Toimenpidepankki

Toimenpidepankki

Kaipaatko inspiraatiota tai esimerkkejä vesiensuojelusta? Mahdollisia toimenpiteitä on paljon. Toimenpidepankista organisaatiosi saa konkreettisia ideoita ja esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita Itämerihaasteen verkostoon kuuluvat organisaatiot ovat toteuttaneet. Niitä voi selata teeman, toimijatyypin, maan, vuoden tai hakusanan perusteella.

Liity Itämerihaasteen verkostoon – sitoudu vesiensuojelutyöhön ja hyödynnä kansainvälistä asiantuntijaverkostoa. Ohjeet löytyvät täältä.
Toimenpidepankkiin voi aina lähettää ideoita uusista toimista. Kuuluuko organisaatiosi jo Itämerihaasteen verkostoon? Onko teillä hyviä esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita haluaisitte jakaa? Kertokaa meille työstänne täyttämällä tämä lomake. Lisäämme toimenpiteenne kartalle.

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue

Selaa toimenpiteitä

Vesiensuojeluteema

Työkaluteema

Maa

Toimijaryhmä

Avainsana
Vuosi

Vapaa sanahaku

Septipumppu kaupungin pienvenesatamaan

Toteuttaja: Rotariklubit Finlandia Hall, Munkkiniemi ja Kallio   ●   Vuosi: 2011   ●   Osoite: Merihaka, Helsinki, Suomi

Rotaryklubit kokosivat yhdessä varat septi- ja pilssiveden tyhjennysasemaan.© Rotaryklubi Finlandia Hall, Kallio ja Munkkiniemi

Kuvaus

Laite asennettiin toukokussa 2011 keskelle kaupunkia Merihaan Veneseuran kotisataman yhteyteen. Merihaan Veneseura sekä Marinetek Finland Oy olivat hankkeessa yhteistyössä rotareiden kanssa. Rotarit kustantavat laitteen. Helsingin kaupunki hoiti yhteyden kunnalliseen viemäriverkostoon ja rakensi ponttoonilaiturin. Laitteen toimitti Maritek Finland Oy ja Merihaan Veneseura otti vastuulleen laitteen hoidon ja valvonnan.

Hyödyt

Laite on yleisessä käytössä. Suurimmat hyötyjät ovat Merihaan Veneseuran lisäksi Hakaniemen Venekerho sekä muut veneilijät Eläintarhanlahdella, Kaisaniemenlahdella ja Siltasaarensalmessa. Veneilijät voivat tyhjentää jätevetensä venesatamassa sen sijaan, että tyhjentäisivät jätevedet mereen. Suojaisat lahdet ja salmet säästyvät näin jätevesien mukana tulevilta ravinteilta.

Taustatiedot

Lisätietoja

Nimi: Hannele Kauranne   ●  Sähköpostiosoite: hannele.kauranne (a) gmail.com   ●  Kotisivu: http://finlandiahall.rotary.fi/