Toimenpidepankki

Toimenpidepankki

Kaipaatko inspiraatiota tai esimerkkejä vesiensuojelusta? Mahdollisia toimenpiteitä on paljon. Toimenpidepankista organisaatiosi saa konkreettisia ideoita ja esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita Itämerihaasteen verkostoon kuuluvat organisaatiot ovat toteuttaneet. Niitä voi selata teeman, toimijatyypin, maan, vuoden tai hakusanan perusteella.

Liity Itämerihaasteen verkostoon – sitoudu vesiensuojelutyöhön ja hyödynnä kansainvälistä asiantuntijaverkostoa. Ohjeet löytyvät täältä.
Toimenpidepankkiin voi aina lähettää ideoita uusista toimista. Kuuluuko organisaatiosi jo Itämerihaasteen verkostoon? Onko teillä hyviä esimerkkejä vesiensuojelutoimista, joita haluaisitte jakaa? Kertokaa meille työstänne täyttämällä tämä lomake. Lisäämme toimenpiteenne kartalle.

Maatalous

Tietoisuuden lisääminen

Haitalliset aineet

Roskaaminen yms.

Öljyntorjunta

Tutkimus ja tarkkailu

Vesiliikenne

Hulevesien hallinta

Strategiat ja ohjelmat

Jätevedet

Muu

Valuma-alue

Selaa toimenpiteitä

Vesiensuojeluteema

Työkaluteema

Maa

Toimijaryhmä

Avainsana
Vuosi

Vapaa sanahaku

Irti veneiden myrkkymaaleista

Toteuttaja: SeaBoost Oy   ●   Vuosi: 2014   ●   Osoite: Espoo, Suomi

Tavoitteemme on kehittää ja tuoda markkinoille tuotteita, jotka pitävät veneiden pohjat puhtaana kasvustosta ja merirokosta paremmin ja kustannustehokkaammin kun myrkkymaalit. Arviomme mukaan on mahdollistaa puolittaa myrkkyvärien käyttö siirtymällä mekaaniseen eliönestoon Suomessa. © SeaBoost

Kuvaus

Panostamme jatkuvasti materiaaliin jonka avulla voimme kertoa uusista vaihtoehdoista veneilijöille ja toivomme että mahdollisimman moni jakaisi tätä materiaalia, jotta voimme yhdessä käynnistää todellisen muutoksen.

Hyödyt

Kun halutaan muutosta on tärkeää, että markkinoilla on todellisia vaihtoehtoja kuluttajille. Siirtymällä korvaaviin eliönestoratkaisuihin vähennetään vesistöille haitallisten eliönestomaalien käyttöä Itämeren alueella. Eliönestomaalit sisältävät vesistöille haitallisia aineita kuten kupari ja sinkki. Käytännössä maalit kuluvat pois veneiden pohjasta viimeistään pohjan pesun ja huoltotöiden yhteydessä. Nämä tapahtuvat pääsääntöisesti rannoilla vesistöjen välittömässä läheisyydessä.

Taustatiedot

https://www.youtube.com/watch?v=diEIt5MmbzA

Lisätietoja

Nimi: Christian Feodoroff   ●  Sähköpostiosoite: christian.feodoroff (a) seaboost.fi   ●  Kotisivu: http://www.seaboost.fi/